marți, 19 februarie 2013

Ceva frumos .


 Cititi ceva frumos :

" Iubitii mei , 
Va scriu in aceasta asa-zisa " zi a indragostitilor " nu pentru ca acesta este un obicei mai nou " de import " ( ca multe alte nimicuri si basme ) , ci pentru ca eu , sincer , va iubesc . Si , daca spun ca va iubesc , nu o spun pentru ca este " ziua indragostitilor " , nici nu o spun la " vrajala " , ca sa va castig pentru o zi inima , ci CHIAR VA IUBESC , si ma doare sa vad cum va lasati asa usor pacaliti si " vrajiti " de cel ce vrajeste cu iscusinta , care niciodata nu va putea spune " te iubesc " din inima , pentru ca nici nu mai are inima , de cel ce uraste de moarte iubirea , de aceea o perverteste , o schimonoseste. Nu intrati in jocul lui meschin , acceptand sa va-ndragostiti la comanda , pentru o zi . Nu va lasati murdarite viata , mintea si , mai ales , constiinta , cu aceste basme . Cititi si voi pe net , si vedeti de unde si cum a venit aceasta " sarbatoare " . Numai iubirea adevarata il face pe om frumos - ba , mai mult decat putem noi gandi , il face Dumnezeu . Pe cand  " indragosteala " in " joaca " il transforma pe om in individ ( de la latinul individuum , adica singur-nedivizibil ) . Numai o persoana are inima si sentimente , si nu poate trai decat cu si prin altii - ca , altfel , la ce i-ar mai trebui sentimente , daca nu are fata de cine sa si le manifeste  ? Si iubirea o simti , cu inima . Si , daca nu mai ai sentimente , nu mai ai inima simtitoare-ci o bucata de carne . De aceea joaca " de-a iubitul " il coboara pe om sub fiintele necuvantatoare .
Iubirea nu-i totuna cu sexul . Nici macar animalele nu fac sex, ele se reproduc conform unui " program " , unei legi bune foarte pe care Creatorul a asezat-o in fiinta lor . Ele isi urmeaza instinctul si porunca de a se inmulti si perpetua specia ( pentru ca fiecare-si are locul si rolul ei in " Programul " desavarsit al Universului ) . 
Dar noi , oamenii inzestrati cu ratiune , cu sentimente si , mai ales , cu vointa libera ( si nu instincte animalice ) , noi suntem creati sa devenim dumnezei dupa Har , iar vrajmasul vrea sa faca din noi -din ura si pizma - nici macar animale . 

Uitati-va in oglinda si cautati pe chipul vostru acea stralucire divina , care ne aseamana cu Creatorul nostru  .
Sunteti toti frumosi , pentru ca Tatal noastru este frumusetea absoluta . Frumosul se descopera numai cand iubesti sincer , din inima si cu toata fiinta . 
Ce saraca este lumea fara Dumnezeu , fara IUBIRE ! Si-a invetat si ea o zi pe care a intitulat-o " ziua indragostitilor " . 
Dar noi , copiii lui Dumnezeu - copiii Dragostei adevarate , noi nu avem nevoie de o zi anume in care sa ne spuna cineva" te iubesc " , pentru ca noi ne trezim in fiecare dimineata mangaiati de Dragoste . Daca nu crezi , uita-te in oglinda si asculta-ti inima - vei auzi la fiecare bataie : te iubesc , te iubesc , te iubesc ... Este glasul lui Dumnezeu , Singurul care ne spune in fiecare zi " te iubesc " , in fiecare clipa - si nu oboseste si nu se plictiseste , si mai ales nu-L plictisim , orice am face . De ce ? Pentru ca El nu are dragoste , EL ESTE DRAGOSTE . 
Sa nu mai spuneti niciodata " am facut dragoste " , caci este o blasfemie . A face dragoste inseamna a crea viata . Bunaoara , putem spune ca parintii nostri au facut dragoste cand ne-au facut pe noi , pe care ne numeau " iubirea mea " , " dragul meu " sau " draga mea " . De aceea , iubirea este o actiune " cosmogenetica " , adica facatoare de cosmos . Omul este un microcosmos , o lume mica . Azi , fizica cuantica spune ca in fiecare om este cosmosul intreg si ca noi toti , de fapt , nu suntem decat UNUL . Aceasta a spus-o religia si mai ales Hristos de mult timp . 
Iubirea este fata catre fata , persoana catre persoana . "In iubire , omul face pentru prima oara cunostinta cu sine insusi , si aceasta prin intermediul unui celalalt- adica nu se poate cunoaste decat intr-o relatie cu alt om , o alta persoana ( prosopon in lb. greaca , adica fata , chip ) . 

1. In iubire , omul constata nu doar cu titlu informativ , ci existential , ca celalalt exista  Adica pana acum te interesa doar persoana ta , eul personal . Tu erai lumea .  In iubire descoperi ca nu esti singur , ca lumea nu este numai eu , ci lumea devine Eu si Tu . 
2.In iubire , omul isi doreste foarte mult ca celalalt sa existe.
3.In iubire , faptul ca celalalt exista devine mult mai important , mai semnificativ decat faptul ca el insusi exista. Asta inseamna ca nu mai traiesti tu , ci celalalt traieste in tine , si tu in el . Aceasta este iubirea , nu mai ai nevoie de zile , sarbatori sau traditii populare pagane ( vezi Dragobetele la noi ) ca sa spui " te iubesc " , caci in iubire celalalt traieste in tine . 
Stiind aceasta, luati aminte ca " iubirea nu-i totuna cu indragosteala " . Pe amorez nu-l intereseaza celalalt ca persoana , ci ale celuilalt ( bunaoara , parul , ochii , soldurile , banii sau chiar si calitatile intelectuale , ca bunuri de consum , pe care vrea sa si le achizitioneze , ca si un telefon nou ) " . Nu va lasati nici fetele , nici baietii , sa fiti transformati in bunuri de consum , tarate si uitate in ograda " iubitilor " de ocazie. Daca o sa va jucati mereu " de-a iubirea " , o sa ramaneti copii , incapabili de a avea si de a-si asuma raspunderea unei relatii serioase , incapabili de a intelege vreodata ce este iubirea . 
De aceea , cu dragoste va scriu : nu va amagiti cu aceste zile surogat gen " Valentine's Day " , zile mediatizate si " create" special pentru pervertirea fiintei umane , de o intreaga societate de consum pusa-n slujba celui rau . 
Ascultati ce spunea despre aceasta , acum 2000 de ani , Sf. Apostol Pavel , scriindu-i unui tanar : " Va fi vreme cand invatatura cea sanatoasa nu o vor primi ; ci , dupa poftele lor , isi vor alege lorusi invatatori , gadilandu-i la urechi ; si de la adevar auzul isi vor intoarce , iar la basme se vor pleca " .
Va scriu si eu voua , tinerii mei iubiti : nu va lasati amagiti , ci invatati cu adevarat sa iubiti - ca sa fiti fericiti . Caci iubire - adevarata , nu vine si pleaca-ndata . Ea creste odata cu sufletul si cu fiinta voastra , pana pe Cruce , adica pana la Jertfa. Pentru ca masura iubirii este masura jertfirii , si masura jertfirii este masura iubirii . Masura in care renunti la tine pentru celalalt este masura in care-l iubesti .
Va doresc din tot sufletul sa invatati sa va jerfiti , ca sa-nvatati sa iubiti . Si atunci cand veti iubi cu adevarat , nu mai exista nici spatiu , nici timp sau zile anume , ci doar...Vesnica Iubire - Dumnezeu in toate si in toti . 
                                                                                           Parintele Dionisie de la Albac "

Ai ajuns pana aici ? Felicitari ! N-ai regretat nu-i asa ? Ti-am spus eu .
Ascunsa .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu