joi, 28 februarie 2013

Vine, vine Primavara



Salutare tuturor! M-am intors, chiar daca nu v-a fost dor de mine. Vremea asta urata m-a cam tinut prin cotloane, zgribulit, dar vine imediat primavara cu soare si vreme frumoasa... ori cel putin asa as vrea eu.
Pentru cei care nu tin pasul cu evenimentele – sa stiti ca nu ati pierdut mare lucru. Doar sa va uitati mai mult la televizor. Ninge in februarie, ploua sau e ceata. Astfel de evenimente neprevazute iau prin surprindere lumea. Atat de mult incat pitipoancele intra in mall in pantaloni scurti si maieu. Si atat de bine arata, ca pana si detectoarele anti-furt piuie cand le vad. Curios, nu credeam ca sunt si anti-cur...be.
Dupa atata frig si ploaie, te-ai astepta sa iasa soarele. In loc de asta, ploua din nou, dar cu meteoriti! Si cum nu se putea sa nu speculeze cineva si asta, au aparut noi mesaje de amenintare de la prevestitorii sfarsitului lumii. Insa nu doar ei au profitat de ploaia de meteoriti, ci si producatorii de sticla, anuntand o criza de sticla. Va dati seama!? Criza de sticla din cauza geamurilor sparte...
Pe plaiurile mioritice, nimic nou... umbla lumea cu gaini in papornita, divorteaza toti si se fac cu oua si cu otet la televizor ori in ziare, ninge cu impiedicate si musculosi care vor sa cante la euroviziune, se bate lumea pe promotii la tigai si toate acareturile si bineinteles, au aparut ghioceii crescuti in sera si martisoarele care nu mai au niciun sens, cum ar fi simplele bratari. Ati observat vreodata cat de mult le place alora de pe TV sa se dea mari si tari, desi sunt la fel de praf ca cei pe care ii critica? Si ce s-a intamplat cu stirile, unde ni se prezinta funduri si sani, scandaluri si alte porcarii de genul asta? Chiar nu mai exista informatii de interes general?
Apropos de TV... cine nu se uita la Antena 3, nu stie ce pierde. Adica... daca Senzationescu si al sau 0TV au disparut din peisaj, cineva trebuia sa le ia locul. Se pare ca mai nou, pe langa pupincureala pentru DiaVoiculescu si „uselistii” dumnealui, au aparut adevarate seriale politiste, urmariri ca in filme, spionaj, soc! soc! soc! Mai exact, un cuplu de fosti pompieri (cred ca „fosti” spune totul) care s-au uitat la prea multe filme in viata lor au avut o revelatie incredibila: au venit la tembeliziune cu un clip filmat acasa in care prezentau o cutie de carton pentru bomboane, vopsita in negru, in care era montat un dispozitiv artizanal care – ghiciti ce – era un „microfon”, dom’le! Iar in fata casei, soc! soc! soc! se afla (citez) „un Dacia Logan MCV cu numere de Sibiu” din care se executa „ascultarea microfonului”.
Iata, doamnelor si domnilor, ce ati vazut in filme este nimic pe langa ce se intampla in RROMania. Senzational! „Microfonul” fusese instalat – sper ca ati ghicit deja – sub pat! Adica pe bune acum, unde sa obtii informatii mai bune decat sub patul oamenilor, nu? Curios ca nu mai exista niciun microfon in casa, nici macar vreo camera video, iar „microfonul” in sine parea un proiect de week-end al vreunui elev de liceu industrial plictisit, pentru ca si o pisica ar fi reusit sa lege mai bine doua fire intr-o cutie. Iar acum, bomba! „microfonul” fusese instalat cu scopul de a inregistra „marturisirea unei crime”! Adica cei care il instalasera asteptau ca barbatul sa ii spuna sotiei „stii, draga, ca l-am mierlit pe unul? A fost super-tare, mai tare ca ce facem noi acum! Dar sa nu mai spui nimanui, cu atat mai mult microfonului de sub pat, da?”
Asadar, cine nu se uita la televizor nu stie ce pierde, pe bune! Atata distractie! Atata cultura! Atatia oameni de valoare! Atatea scenarii originale! Atatea stiri de mare interes!  Un adevarat paradis pentru oamenii avizi de informatie si cultura. Cat despre mine, ma uit si eu ca mata in calendar, ca oricum nu am ce sa inteleg. Este mult prea mult pentru nivelul meu, ar trebui sa imi fie rusine ca imi permit sa vorbesc despre asta. Dupa cum spuneam, nu stiti ce pierdeti! Poate in cativa ani ne vor spala creierele intr-atat incat sa credem ca ei sunt cei mai mari, cei mai tari si cei mai buni. Slaviti fie mogulii media care fac din televiziune un produs murdar, pornografic, scandalos si dizgratios! Tineti aproape, Zoaie TV nu va va dezamagi!

///otanel





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu