vineri, 8 martie 2013

Carul cu pr...imaveri


* Autor: Motănel

Pe principiul „toamna se numara bobocii”, astazi va prezentam „primavara se numara prostii”. Iar aici nu ne referim doar la prostii aia care cheltuie sume enorme pe flori, cadouri si martisoare care oricum ajung in marile si frumoasele tomberoane, pentru ca nu mai au nicio valoare sentimentala.
Ca tot a fost 1 Martie sau Cap de Primavara (pana si primavara are un cap, deci luati aminte, care va simtiti), s-a vazut ca a fost sarbatoare. Adica... pana si apartinatorii unei anumite etnii aveau titluri de calatorie valabile in tramvai, ceea ce chiar e ceva, avand in vedere ca dumnealor se bucura de gratuitate mai ceva ca pensionarii.
Cat despre acestia din urma, ca tot vorbeam data trecuta de domnul Diavoiculesu, toate fosilele din tramvaie au primit gratis caricioare cu care sa isi plimbe proaspetele achizitii din pietele agroalimentare ale patriei. Lucru de admirat, ati spune. Nu insa si pentru cei care trebuie sa suporte zilnic zeci de lovituri, inghiontiri, roti trecute peste sau in picioare, apa de ploaie si noroi sterse de haine si tot asa.
Daca tot ne aflam la capitolul „tramvai”, trebuie sa mentionez o intamplare banala. Doua fete traversau strada cu flori in brate. Discutau si erau atente la mandrele lor buchete cand, din spate-dreapta, una dintre ele observa tramvaiul care venea spre ele in viteza, claxonandu-le. In acel moment, incepe sa ii adreseze amicei ei o ploaie de vorbe dulci, exprimandu-si admiratia si respectul fata de aceasta: „Fai, fata! Tu nu ai vazut tramvaiul? Da-te’n ... (arborele genealogic pe linie materna), e 1 martie si am 20 ani, vrei sa rada lumea de mine ca mor aici!?”
Revenind la martisoare... ati observat ca toti vanzatorii de martisoare au masini scumpe cu care isi aduc marfa la tarabe? Mitsubishi Lancer, Opel Astra,  Volkswagen Passat, Audi A6 ori chiar A8, toate si multe altele se pare ca fac treaba de minune carand martisoare spre tarabele care au impanzit toate pietele si zonele circulate din oras.
Din pacate (sau din fericire), mai exista si oameni care nu se conformeaza tiparelor. Astfel, in statia de tramvai ori la restaurant se puteau observa cupluri iesite din comun. O tanara frumoasa isi astepta iubitul in statia de tramvai. Eleganta, aranjata, usor nerabdatoare, urmarea cu atentie fiecare vagon, fiecare usa, fiecare calator. La un moment dat, apare si iubitul: un tanar cu gel in cap, casti in urechi, guma de mestecat in gura, mana in buzunar si ochelari de soare in varful fruntii, cum ii sta bine unui smecher de oras. Adica... de 1 Martie niciun cadou, nicio floare, nimic, nimic? Al doilea exemplu insa depaseste aceasta performanta. La cel mai de vaza restaurant din mall, un cuplu era asezat la masa. Toate bune si frumoase, doar ca masa era... goala. Exact, fara apa, fara suc, fara mancare, fara meniu, fara nici macar un pliant ori o lumanare...
Pentru cei care au trimis felicitari prin posta de 1 Martie, avem o veste proasta: camionul postal s-a oprit in benzinarie sa alimenteze. Nu se stie daca soferul avea de gand sa achite cu banii din plicurile oamenilor ori cu fonduri proprii, cert este ca scrisorile, felicitarile si coletele vor mai intarzia o perioada. Iar daca nu vor intarzia din cauza camionului ramas in benzinarie, se vor pierde pe diverse strazi cu nume extrem de inspirate precum „Strada Neatarnarii”, „Strada Eliade intre Vii”, „Strada Scaune” ori „Intrarea Alfabetului”... neam de carturari, nu alta.
Daca scapa, totusi, sa nu se rataceasca, risca sa se imprastie pe strazi in caz de accident. De ce? Pentru ca soferii sunt extrem de bine instruiti, la „Scoala de Soferi Divertis”. Daca grupul Divertis era un grup de umor, nu inseamna ca „Scoala de Soferi Divertis” scoate tot glume de soferi? Ori se numesc „glume de autobaza”?
Desigur, pentru ca in Romania abunda inteligenta, veti putea observa ca targurile producatorilor autohtoni de imbracaminte si incaltaminte folosesc usi din PVC termopan la intrarea in... corturi. Da, ati ghicit, pavilioanele expozitionale sunt niste banale corturi dotate cu ferestre de celofan, dar usi din termopan! Iar pentru cei care doresc magazine autohtone, avem un miracol pentru dumneavoastra: exista inca un magazin mic.ro care functioneaza! Oare chiar nu se mai afla domnul Patriciu in deplinatatea facultatilor mintale? A declarat magazinele insolvente si a uitat unul in functiune?!
Si pentru ca ce e mai bun se pastreaza la sfarsit, avem doua vesti, una buna si una rea. Vestea rea este ca martie este ultima luna in care se pot plati taxele si impozitele catre stat fara majorari, iar domnii functionari sunt mai mult decat „dornici” sa le incaseze. Vestea buna este ca Directia de Taxe si Impozite Locale a primit certificari ISO 9001 si ISO 14001. Adica... treaba serioasa, nu asa! Doar ca astfel de certificari se acorda, in general, companiilor private si nu administratiilor financiare ale statului. Dar cine stie, cu nivelul de privatizari din ultimii ani poate nu va mai dura mult pana cand statul va deveni o corporatie privata. In fond, este condus de catre marii corporatisti precum Patriciu, Videanu, Voiculescu, Prigoana si alte mari figuri ale business-ului romanesc. Respecte!
Asadar, primavara a venit cu flori, martisoare si foarte multe cadouri. Doar ca pare sa omagieze cu totul altceva decat femeia... cel putin pana acum...

///otanel

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu